Uitnodiging denktankbijeenkomst WijThorbecke - 29 mei - Ede

Uitnodiging denktankbijeenkomst WijThorbecke - 29 mei - Ede

WijThorbecke streeft net als het NPI naar politieke en bestuurlijke innovatie. 
Op 29 mei organiseren ze een groet bijeenkomst waarvan wij graag de uitnodiging verspreiden.
Inschrijven kan hier. 

Hieronder een deel van de tekst van de uitnodiging:

Voel jij je vertegenwoordigd door de politiek? Hoe verbonden ben jij met politieke partij waar je op hebt gestemd? Vind je dat de politiek genoeg doet met de mening van de burger? 165 jaar geleden kreeg Nederland een nieuwe Grondwet, geschreven door onder andere Thorbecke. Deze Grondwet is het fundament van Nederland, maar al wel 165 jaar oud… Anno 2013 zijn er meer mogelijkheden dan een rood potlood en een stemformulier om je mening kenbaar te maken.Tegenwoordig zijn we beter op de hoogte, kunnen we zelf meedenken en hebben een schat aan communicatiemogelijkheden. Bij WijThorbecke denken we dat de politiek met haar tijd mee moet. Het is tijd voor een nieuw politiek-bestuurlijk bestel. En dat gaan wij samen uitvinden!

Op woensdag 29 mei vind in Paxx Ede de eerste AI-summit (denktankbijeenkomst) van WijThorbecke plaats. Bij deze willen wij jou, maar ook je kennissen, vrienden en bekenden uitnodigen om deze dag mee te maken. We zijn op zoek naar een divers publiek om veelzijdige ideeën en perspectieven naar voren te brengen. Bovendien is het belangrijk dat de Nederlandse samenleving die wij een podium willen bieden, zo goed mogelijk vertegenwoordigd is. Je bent dus van harte welkom, net als iedereen van wie je denkt dat hij of zij geïnteresseerd is in meedenken over de politiek-bestuurlijke toekomst van Nederland. De dag is expliciet ingedeeld als interactief: niet stilzitten maar meepraten! Klim dus op het spreekwoordelijke podium en doe en denk mee!

Ga naar de gehele uitnodiging

Het NPI heeft eerder aandacht gevraagd voor Wij Thorbecke:

 

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Reyer Brons
   Reyer Brons 2345 dagen geleden

   Vandaag (12 juni 2013) verscheen een volgende nieuwsbrief van WijThorbecke met een terugblik op 29 mei en een vooruitblik op een vervolgbijeenkomst op 24 juni

   • Reyer Brons
    Reyer Brons 2359 dagen geleden

    Was een boeiende sessie gister.
    Totaal anders dan die van 12-12-12.
    Ziehier een summier verslag in de vandaag verschenen Nieuwsbrief van WijThorbecke.

    Zie ook het verslag van een deelnemer.

    30-5-2013 

    • Richard Reekers
     Richard Reekers 2368 dagen geleden

     Beste allemaal, 

     Uit bovenstaande bijeenkomst moet het onderwerp voor een burgerintiatief komen waarvan de procedure begin 2014 wordt gestart. De methodiek die hiervoor wordt gehanteerd is de zgn. 'appreciative inquiry'.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Appreciative_inquiry (AI)

     Vorige week maandag kregen wij van AI-'voorganger' Cees Hoogendijk een voorproefje wat dit is en vooral hoe dit werkt. Ik kan niet anders zeggen: errrg bijzonder. 

     http://www.denktankmee.nl ; niet alleen om wat het doet, maar ook voor de weg er naartoe zou dit interessant kunnen zijn. En... wellicht wordt u gelukkig, of kent u mensen die dat worden, om als officiele 'mee-maker' van dit burgerinitiatief te worden opgevoerd. 

     Wellicht tot dan! 

     Richard

     • Harrie Custers
      Harrie Custers 2384 dagen geleden

      Ik heb mij inmiddels aangemeld. Mijn maat Wim Essers doet mee. ;-)

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers