Kafkabrigade, eerste hulp bij bureaucratisch onbehagen

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 2354 dagen geleden
  Kafkabrigade, eerste hulp bij bureaucratisch onbehagen

  De Kafkabrigade is opgericht om bureaucratische toestanden te onderzoeken waar geen touw meer aan vast te knopen is. Het gebeurt vaak dat mensen in situaties terecht komen waarin ze te maken hebben met meerdere logica’s, regels en procedures tegelijkertijd. Als deze niet goed op elkaar zijn afgestemd, kan dat vervelende gevolgen hebben, als: onduidelijkheid, frustratie, maar ook financieel verlies en verlies van tijd. De Kafkabrigade begint bij degene die is vastgelopen (burger, ondernemer of professional) en gaat vervolgens met alle betrokkenen op zoek naar eerste stappen in de richting van structurele oplossing.

  De start van acties door de Kafkabrigade is een totaal andere dan de insteek die het NPI heeft, maar de diagnose van wat er niet goed gaat en de richting waarin verbeteringen gezocht moeten worden geen veel punten ven herkenning. Zeker nu het NPI eenvoud als thema heeft gekozen is doorbreken van complexe regelgeving en bureaucratie een gemeenschappelijk doel. Vermelding op de website in de rubriek Verwante zaken is dan ook zeer op zijn plaats.
  De Kafkabrigade maakt deel uit van de initiatiefgroep 20X20, die in 2012 een lijst presenteerde met concrete vernieuwingen die de overheid 20% beter laten presteren tegen 20% lagere kosten. Geraamde totale besparing tenminste structureel 9 miljard euro! 

  Op Twitter verschijnen regelmatig interessante tweets van @Kafkabrigade_NL en van mede-oprichter @azuurmond over zaken rond bureaucratie en regelgeving.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers