Nederland loopt voorop met basisinkomen!

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 2059 dagen geleden
  Nederland loopt voorop met basisinkomen!

  In het Algemeen Dagblad de editie van  dinsdag 25-02-2014 lees ik een artikel over de versobering van de Remigratieregeling de volgende passage:  

  “Allochtonen in Nederland (ook met de Nederlandse nationaliteit) die minimaal een half jaar een uitkering hebben, kunnen al jaren met behulp van de remigratieregeling terugkeren naar hun vaderland. De Nederlandse staat betaalt dan de reis- en verhuiskosten van het gezin. Ook krijgt de migrant tot zijn dood een maandelijkse uitkering van rond de 600 euro, ongeacht of die persoon daar een baan vindt.”

  Voorts citeer ik het gedeelte onder het kopje NEDERLAND WINT BIJ REMIGRATIE, waarin de regeling nader wordt toegelicht:

  Remigranten kunnen al sinds 1987 geld krijgen bij terugkeer naar hun land van herkomst. Het gaat om zowel een eenmalige uitkering (voor de verhuizing) als om een maandelijkse vergoeding, waarvan de hoogte varieert naar land van herkomst. Eind 2012 hadden 12.369 mensen recht op een maandelijkse uitkering (van rond 500 euro), maar slechts 5.660 ontvingen die daadwerkelijk. Vaak is er immers ook een AOW-uitkering en als die hoger is, vervalt de maandelijkse uitkering. In 2012 was Nederland 31 miljoen euro kwijt aan maandelijkse uitkeringen, maar in feite verdient het aan de regeling: de kosten van de sociale voorzieningen voor de betrokken groep (WW, WAO, bijstand) waren in Nederland hoger geweest. Doel van de Remigratiewet is om mensen voor wie in Nederland geen werk meer is, te helpen ‘thuis’ weer een bestaan op te bouwen.”

  Mij dunkt: dat stemt tot nadenken.

  Joop Böhm

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers