Duurzaam vanuit zuiverheid en éénvoud.

  Louis Bervoets
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Louis Bervoets 1717 dagen geleden Reacties (5)

  Duurzaam leven in een maatschappij ...

  ik denk dat wij maar eens schoon schip moeten maken met alle overbodige regels en wetten, die wij gebruiken, waarbij wij de bomen door het bos niet meer zien en doorgaans om de vier jaar met een andere regering zitten opgescheept, die opnieuw vanuit een valse start voort borduurt en een eigen "nieuw beleid" invoert. De bestaande vervangt en/of corrigeert naar hun eigen denkbeelden, visie, waarden en normen ... een verder vervolg van de totale chaos die er al heerst. Zo gaat dit bij iedere kabinetswissel.

  Ik geloof in universele waarden en normen, die altijd en overal geldend zijn, op iedere plaats en in iedere tijd. Laat dit leidend zijn En aan de basis liggen van een nieuw begin. Het iVi, het inkomen Vóór iedereen is een belangrijkevstap in de richting onderweg naar een duurzaam zekerheidsstelsel.

  De iVi-visie en iVi-filosofie dragen bij aan het schoonschip-model. De ontmanteling van de overheid met haar belastingsysteem en het efficiënt maken hiervan. Met iVi zijn diverse scenario's denkbaar en mogelijk, maar ze leiden uiteindelijk naar dezelfde doelen: Koester het leven op aarde en de aarde zelf.

  Dit koesteren doen we, wanneer we positief opbouwend en verbindend met elkaar communiceren. Veel informatie over wat hiervoor nodig is, is te lezen op www.dichterbijdemens.nl

  Van partijpolitiek naar hartpolitiek.

  Ieder hart klopt anders, maar het universeel hart is overal gelijk en ligt aan de basis voor een toekomst met perspectief.

  from the heart ... Louis Bervoets.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Louis Bervoets
    Louis Bervoets 1640 dagen geleden

    Inleiding.

    Het iVi is het onvoorwaardelijk "inkomen Vóór iedereen".

     

    Vóór iedereen, omdat ...

    Je hiermee rechtvaardigheid koestert, doordat iedereen dit krijgt.

    Iedereen hierbij betrokken wordt en niemand hierbij wordt uitgesloten. 

    Vrijwaring van uitzonderlijke positionering en sociale aanwijsbaarheid belangrijk is.

    Eenvoud zorgt voor krachtige efficiëntie en het bereiken van jouw/gezamenlijke doelen.

    Jouw doelen en gezamenlijke doelen dichter bij elkaar worden gebracht.

    Je hiermee de start, vanuit gelijke kansen, voor een ieder mogelijk maakt.

    Het iVi een welkomstgebaar is, zodat je kan en mag zijn zoals je bent; "Welkom op deze aarde!"

    Vrijheid van invulling op keuzes die zin geven aan jouw leven belangrijk is.

     

    Het uiteindelijke streven is, om het iVi voor iedere wereldburger mogelijk te maken. In de praktijk betekent dit, dat landen als een bestuurlijke eenheid, dit iVi stapsgewijs kunnen invoeren in een dorp, stad, gemeente en/of provincie. Wereldwijd betekent dit ook, dat als je dit per land invoert, ieder land zelfstandig dit iVi intern zowel organisatorisch als financieel kan dragen. Hiervoor is een iVi-model ontwikkeld. 

    Ergens ga je beginnen. Een land kan natuurlijk niet de hele wereld dragen, dus zal je het begrip "Vóór iedreen" dienen aan te scherpen, om een toeloop naar je land te voorkomen. Daarnaast kunnen er bij aanvang en invoering van het iVi prioriteiten liggen, die aandacht vragen, naast vele andere factoren, die van invloed zijn of van invloed worden, waarmee je rekening dient te houden. Een holistiche visie is wenselijk, zoniet zelfs noodzakelijk.

    Hierbij is vanuit de iVi-Filosofie een iVi-Visie ontwikkeld.

    Het is erg belangrijk om de dialoog te voeren vanuit het spreken in dezelfde taal. Hiermee bedoel ik het hebben over dezelfde begrippen, uitgangspunten met doelstellingen. Wanneer dit op één lijn ligt en bij eventuele experimenten alle relevante randvoorwaarden en invloeden worden meegenomen, heeft de dialoog en het experiment zin. Enkele voorbeelden.

    Aan de basis van een iVi ligt, dat ... "Ieder levend wezen het recht heeft het leven te LéVEN!" en dat dit meer inhoudt, dan alleen overleven, mag dan voor mij voor de hand liggend zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Dualiteit speelt in ons leven nog steeds een te grote rol.

    Ik koester al het leven op aarde en de aarde zelf ... In de praktijk denkt iedereen daar verschillend over.

    En zo kan ik nog wel even doorgaan ... wordt vervolgd!

    • Louis Bervoets
     Louis Bervoets 1716 dagen geleden

     @ Netwerk PI ... omdat men verder dient te kijken dan de neus lang is.
     En te lezen wat er staat. Ik kom hier later op terug. Kom net van debat in Westerbroek. 

     • Netwerk PI
      Netwerk PI 1716 dagen geleden

      Niet aanklikbare links, websites under construction of zonder relevante tekst - waarom deze non-informatie?

      • Louis Bervoets
       Louis Bervoets 1716 dagen geleden

       Oké hier zijn de links ... www.dichterbijdemens.nl en www.mensenspirit.nl en www.ivi4life.nl. Wat betreft het MenS-forum ... deze kan je vinden op de website van MenS en daar staat ook een iVi item bij economie. daarnaast kan je bij de Provinciale staten aldaar kijken naar het programma van Groningen waar wat voorbeelden staan. Binnenkort verwacht ik het boek over iVi zelf uit te kunnen geven, die in vier delen op de markt komt.

       Het iVi is door mij ook besproken in eerdere reacties op andere plaatsen en met name ook bij het hoofdstuk over het basisinkomen. Op facebook bij mijn naam louis.bervoets kan je ook veel informatie hierover vinden.

       Verder ben ik nu met de verkiezingen bezig en voeg hierbij de MenS-Groningen poster toe, waarbij het inkomen Vóór iedereen prominent op staat vermeld.

       Ik had de poster erop willen plaatsen helaas komt die niet in zijn geheel erop. Dus klik even hier!

       Ik hoop hiermee voldoende informatie verspreid te hebben ... :-) ...

        

        

       • Netwerk PI
        Netwerk PI 1716 dagen geleden

        Louis,

        Het lijkt me nuttig dat je kort uitlegt wat je bedoelt met iVi en/of dat je een link maakt naar een plek waar dit uitgelegd wordt. 

       Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers