Waar moeten de verkiezingen over gaan?

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 1006 dagen geleden
  Waar moeten de verkiezingen over gaan?

  Joop Böhm, 17 februari 2017

  Mensen zouden zelf het beleid moeten kunnen bepalen. Wil ik de ouderen recht doen, dan zijn er een aantal partijen die ik mijn stem zou kunnen geven. Wordt mijn stem gehoord als ik op de 50-Plus Partij stem? Waarschijnlijk niet. Als kleine middenpartij is de kans groot dat de partij geen kans krijgt om te gaan regeren. Bovendien worden de debatten in de media voornamelijk gevoerd door de 7 partijen die het hoogst in de peilingen staan. Er ontstaat op die manier een “sneeuwbal effect” dat de grote partijen bevoordeelt.

  Maar wil ik bijvoorbeeld ook nog dat in ons land een Universeel Basisinkomen (UBI) wordt ingevoerd, om armoede en misdaad te reduceren en het welzijn van de mensen te bevorderen, dan moet ik weer een partij uitzoeken die een UBI nastreeft. Dat zijn tot op heden slechts kleine partijen. Bij sommige grote leeft het wel in de achterban en bij sommige kandidaat-Kamerleden, doch dikwijls  laten dan weer de partijbesturen het afweten.

  Zou het niet goed zijn de kiezers te laten bepalen wie, of welke partij, we op welk ministerie het beleid zouden willen toevertrouwen? Dat brengt pas echt de democratie dichterbij!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers