Waarom HUMANISME een politieke partij moet zijn

  mr drs G.M. van Duin
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door mr drs G.M. van Duin 953 dagen geleden
  Waarom HUMANISME een politieke partij moet zijn

  De huidige politieke bestuurders maar ook managers die zich leider noemen en denken over leiderschap te beschikken, zijn een moreel kompas kwijt. Moreel streven bleek niet altijd nodig te zijn. Dit heeft tot enorme uitwassen geleid tot liegende politici, liegende bestuurders die vooral goed voor zichzelf zorgden.

  Ook Multi nationals en andere ondernemingen, zelfs de katholieke kerk en de sport ontkwamen daar niet aan evenals de enorme uit de kluiten gegroeide bureaucratie. Vertrouwen is er allang niet meer.  Overal waar macht, dominantie aanwezig is  er ook wantrouwen nodig. Het Humanistisch Verbond zegt met haar streven boven de politieke partijen te staan en legt verkiezingsprogramma’s langs de humanistische meetlat, alsof het Humanisme de waarheid in pacht heeft.

  Het humanistisch verbond staat echter niet boven de partijen, want alles wat op de website staat vooral over het vrije levenseinde, is een D66 issue waarvoor ruim reclame wordt gemaakt op de website van het Humanistisch Verbond. D66 is de norm, geen Humanisme.

  In het verleden hebben we de Katholieke volkspartij gehad, er zijn Christen democraten, er is een gereformeerde partij, een dieren partij, dus waarom als we echt streven naar een moreel politiek besef, geen Humanistische Partij, een partij die het Humanisme en het moreel politiek streven in haar doelstellingen heeft ? Humanisme en humaan handelen, dus actief Humanisme beoefenen heeft de samenleving juist nu hard nodig, Humaan Lokaal is het alternatief

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers