Verwante actie: Kiezen met Kennis

  Reyer Brons
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Reyer Brons 2612 dagen geleden
  Verwante actie: Kiezen met Kennis

  Voor het NPI is een belangrijk punt dat bestaande, onomstreden kennis een rol speelt in politiek en besluitvorming.

  Kennislink heeft via Kiezen met Kennis het initiatief genomen om via twaalf uiteenlopende stellingen de op dat terrrein relevante kennis te melden en te vergelijken met de partijprogramma''s, maar ook met jouw mening en het gemiddelde van de invullers van hun vragenlijst.

  "Politiek is geen wetenschap en wetenschap geen politiek. Maar hun wegen kruisen zich regelmatig. Soms botsen ze heftig, soms helpen ze elkaar. Om rampzalige botsingen te vermijden, is het goed wanneer ze wat meer van elkaar zouden weten." schrijft Antoine Verbij in zijn essay: "Is wetenschap ook maar een mening?"

  Wat doet Kiezen met Kennis?
  Ze leggen twaalf stellingen aan je voor, die zijn gekozen uit de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen van de kamerverkiezingen 2012.
  Het beantwoorden ervan kost maar een paar minuten. Telkens willen zae weten, of je denkt dat een bepaalde stelling door wetenschappelijk onderzoek onderbouwd is, of dat hij ingaat tegen wat er over het onderwerp bekend is.
  Nadat je de vragen hebt ingevuld, krijgt je de antwoorden die je zelf gaf, de antwoorden die wetenschappers gaven en een uitgebreide toelichting op het onderzoek dat op dit terrein is gedaan.

  Ook buiten dit initiatief is Kennislink een interessante fenomeen om te volgen.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers