Vereniging in beweging: naar een Nederlandstalig Netwerk Basisinkomen

  Reyer Brons
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Reyer Brons 2444 dagen geleden
  http://basisinkomen.nl/wp/vereniging-beweging-naar-een-nederlandstalig-netwerk-basisinkomen/#Basisinkomen

  Het basisinkomen heeft mijn sympathie, maar ik heb wel vragen over de haalbaarheid. Niet financieel, dat valt wel te doen als we willen. Maar het past slecht in het huidige klimaat waarin steeds feller vermeende of echte profiteurs onder de minst bemiddelden in de samenleving aangepakt worden. De cultuurbreuk die noodzakelijk is om basisinkomen in te voeren, is gigantisch!
  Voorstanders vann het basisinkomen willen dat wel eens negeren en komen dan wat wereldvreemd over.

  Omdat ik niet precies weet waar ik me dan aan verbind, ben ik tot nut toe geen lid geworden van de Vereniging Basisinkomen. Tot mijn verassing kom ik nu het hierboven gelinkte bericht tegen van de voorzitter van deze vereniging. met zinnen als:
  Bovendien houdt het concept en de geur van beslotenheid mensen op een afstand: Wat speelt zich daar af? Wil ik daar wel bij horen? Hoe groot is die vereniging? Wat voor cachet heeft die vereniging?

  Volgens het bericht gaat gewerkt worden aan ombouw van de vereniging naar een netwerk. Dat geeft meer openheid en ruimt om samen te werken met anderen. Lijkt me een goed streven. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers