Piketty's r > g

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 2323 dagen geleden Reacties (1)
  http://www.wbs.nl/system/files/piketty_socialisme_en_democratie_webeditie_18_mei_2014_0.pdf

  Het blad S&D heeft een web-editie uitgebracht, geheel gewijd aan de (ook in Nederland) groeiende vermogensongelijkheid. Met een (Nederrlnstalige) bijdrage van Piketty zelf.
  Nutti als achtergrond voor de terecht ook hier oplaainede discussie 

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Aandacht en Eenvoud
   Aandacht en Eenvoud 2323 dagen geleden

   Ons antwoord op de uitdaging van Piketty: Ompolen van economische groei

   Ompolen: het traditionele "eerst economische groei" willen we vervangen door "eerst alle mensen betrekken en voorzien in inkomen". En als er geen werk is dan toch inkomen: de economie moet draaien en een mens heeft recht op inkomen en leven. Het zal even studeren worden, maar is echt nodig en voor de uiteindelijke realisatie denken we aan een jaar of vijf.

   We zien de nationale en wereld-geldsituatie onder ogen, zonder te oordelen of ons er tegen af te zetten. We móeten een nieuwe motor vinden voor een economie waar er (mogelijk langere tijd) niet genoeg banen zijn en mogelijk de (een deel van de) olieindustrie wegens zonne-energie en de opwarming van de aarde zal moeten verdwijnen. En we willen manieren vinden dat de rijken ook hun geld makkelijker in circulatie kunnen brengen: ook zij weten dat armoede niet de schuld is van mensen maar van ons huidige geldsysteem.

   Zie Waarom stemmen op Aandacht en Eenvoud

    

    

    

    

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers