Follow the money

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 2181 dagen geleden Reacties (1)
  http://sargasso.nl/follow-money/

  Tom van Doormaal via Sargasso naar aanleiding van de woningcorporaties:
  Zit het probleem bij onvoldoende capaciteit van politici, of slecht functioneren van politieke partijen? Of is de verklaring de jacht op gratis geld? De politiek komt altijd langs als het feestje voorbij is, de hapjes op, alleen nog staartjes in de fles.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Harrie Custers
    Harrie Custers 2180 dagen geleden

    Voor mij is dit stuk moeilijk te lezen of beter na eenmaal lezen goed te doorgronden.

    "Maar wij begrijpen onze eigen prestatie niet meer. De utopische kwaliteit, de egalitaire samenleving, begrijpen we evenmin: de beperktheid van de sociale verschillen zijn bepalend voor de bewoonbaarheid van ons land, één der gelukkigste ter wereld. De mooie positie in de lijstjes hebben we in hoge mate te danken aan de sociale huisvesting."

    Wat een stelling? One size fits all, geen eigen verantwoordelijkheid kunnen of mogen (?) dragen. Is het geen fundamentele fout van ons systeem/onze opvattingen: een groepje mensen dat andermans geld beter meent te kunnen besteden in het belang van die ander dan die anderen hun eigen geld zelf zouden kunnen besteden? Verklaart ons systeem niet iedereen al vanaf zijn geboorte als incompetent en daarom noodzakelijkerwijs afhankelijk van de staat/de overheid?

    Dan is het toch geen wonder dat je te veel van het ene en te weinig van het andere krijgt?

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers