Als 30% voldoende is om al het werk te doen

  Harrie Custers
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Harrie Custers 1809 dagen geleden Reacties (1)
  http://www.sybrenkalkman.nl/images/30%20is%20voldoende%20om%20het%20werk%20te%20doen.pdf

  Een zeer lezenswaardig stuk dat tot overpeinzingen aanzet.

  Onze maatschappij zegt duurzaam te willen opereren, echter in zijn werking staat deze daar haaks op.

  Neem als voorbeeld de uitvinding van de auto die op thorium rijdt. Met één "tankbeurt" kun je honderd jaar lang rijden. Stel dat hetzelfde is uitgevonden voor het chassis, de lagers, banden en alle andere onderdelen. Dan verliezen talrijke bedrijven en massa's loonslaven hun verdienmodel. Dan is er overvloed om in de behoefte te voorzien, maar een tekort aan werk?? Dan krijgen we protesten tegen de duurzame overvloed?

  Tenzij wij een organisatie voor de productie weten te vinden waarbij het niet langer nodig is te werken om te kunnen leven. Een situatie waarbij alles vrijwilligers"werk" is.

  Of gaan we door met het creëren van nog meer nutteloze banen en bureaucratie waarbij de ene mens de ander moet controleren en betuttelen? En nog meer afhankelijken die verworden tot een derde rangs burger?

  Hoe lang denken we dat nog vol te kunnen houden?

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Netwerk PI
    Netwerk PI 1809 dagen geleden

    Reactie van Joop Böhm (2-9-2015):

    Juist de problemen die Sybren Kalkman aanroert vragen dringend om de invoering van een  Onvoorwaardelijk Basisinkomen. Dat lost 90% van de klachten op. Een goede financiering, door bijvoorbeeld het belasten van hoge vermogens en een vlaktaks Inkomstenbelasting met extra belasting voor topinkomens zal ervoor zorgen dat er de zo noodzakelijke nivellering optreedt. Een klassenmaatschappij met ‘haves en have nots’ moeten we trachten te voorkomen. Bovendien zijn er nog tal van andere belasting mogelijkheden om geld ervoor te genereren.

    Overigens: Er zullen heel veel kosten worden bespaard: Kosten wegens armoedebestrijding, bestrijding van criminaliteit en natuurlijk de kosten van instandhouding van het ondoelmatige, fraudegevoelige, dolgedraaide, huidige sociale uitkeringsstelsel. Laten we het EENVOUDIG houden!  

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers