Nieuwe politieke partijen en stromingen zoeken ingang in het Parlement.

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 1694 dagen geleden
  https://www.vrijzinnigepartij.nl/bestaande-politieke-partijen-bevoordelen-zich-met-subsidie-ten-koste-van-nieuwe-politieke-stromingen/

  Politiek moet voortaan ook toegankelijker zijn voor kleinere startende partijen, De Vrijzinnige Partij wil de ‘schoenlepel’ zijn voor nieuwe politiek.

  Het is de nieuwe partijen al langer een doorn in het oog dat er veel drempels opgeworpen worden wanneer zij proberen als nieuwe partij een voet tussen de deur te krijgen. Zij moeten bijvoorbeeld steeds weer enorme waarborgsommen betalen en kris kras door het land vele ondersteuningsverklaringen verzamelen. Tevens krijgen zij geen gelijke (media)toegang tot de kiezer tijdens verkiezingen. Dit staat in schril contrast met de gevestigde politieke partijen die hiervan vrijstelling hebben en bovendien moeiteloos aan zichzelf forse campagnesubsidies toekennen.

  De nieuwe partijen beogen eerlijke subsidie voor het nieuwe geluid, om zo ook in staat te zijn een breder platform te creëren voor bepaalde inhoudelijke prioriteiten, zoals bijvoorbeeld de invoering van het Onvoorwaardelijk Basisinkomen.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers