Neoliberalisme heeft extremistisch-nationalisme opgeroepen

  Netwerk PI
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Netwerk PI 1581 dagen geleden Reacties (1)
  http://ow.ly/kclq300IEYu

  Een stevige opinie van Thomas van der Dunk.

  Het is de zittende beleidselite zelf die, door op grond van haar economische dogma's grenzeloosheid te propageren en zo stelselmatig de sociale en mentale noden van grote delen van de bevolking te negeren, automatisch de tegenkrachten opgeroepen heeft die nu overal de beschaafde naoorlogse democratische consensus op de proef stellen en in Oostenrijk doen wankelen.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Studio zvz
    Studio zvz 1578 dagen geleden

    De recent weer toegenomen instroom van allochtonen en ermee samenhangend 'populisme' als medegevolg van onder andere (europese) asielwetgeving, ondernemerschap van mensensmokkelaars plus terechte ? sentimenten van sociaal zwakken en kansarmen, vooral toe te schrijven aan 'globalisering' (zie artikel) gaat wat ver.

    Buitenproportionele immigratie en ermee samenhangende 'xenofibie' is al langer gaande. Schetsmatig: gastarbeiders (VVD), gezinshereniging (CDA), proletariers aller landen (PVDA), asielcentra en -beleid en niet te vergeten het Europese project met 'vrij verkeer van personen ...'.

    De treffend geschetste verarming plus eenzijdige verrijking   (topsalarissen onder veel meer van omroepers, dj's) met neoliberale wortels als privatisering en no nonsens lijkt eveneens wat breder te liggen dan 'globalisering'.

    Oplossingen ? Armen rijker, rijken armer met een geringere gemiddelde 'welvaart' ingecalculeerd, amendering van 'vrij verkeer van personen ...', minder en meer tijdelijk asiel, meer geld naar opvang in buurlanden, internationaal principe van uiteindelijke opvang in eigen land, militaire druk en middelen. *
    ------
    * Vergl evt. Basisbezit en migratie. Zelfvoorziening.nl. nwsbrf 42.

    http://www.zelfvoorziening.nl/nieuwsbrief_42.html

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers