Herstel Economische Vrijheid.

  • Iedereen (publiek zichtbaar)

Voor 1960 was er in dit land economische vrijheid. Burgers mochten zelf van boeren, tuinders en andere burgers rechtstreeks grond kopen en daar zelf een huis op bouwen, vrijwel zonder inmenging van de Gemeente. Ongeveer zoals in Belgiè Je mocht ook een 3functie/huis bouwen, zodat je kon werken bij je woning, zoals nu alleen de boeren nog mogen.  Je kreeg nog de gelegenheid om zelf je eigen werk te scheppen, doordat je vanuit je eigen huis iets mocht opzetten vanuit het niks, in praktische zin, dus een produktiebedrijfje starten.

Dat alles is vernietigd door het systeem van bestemmingsplannen. Daarin is wonen, werken, inkopen en recreèren gescheiden..- We worden geachte elke dag van wonen naar werk te rijden met de auto, daarna nog eens met de auto naar de winkels, en later nog met de auto naar recreatieplaatsen. Al dat op en neer gerij met de auto is niet alleen een grote verspilling aan tijd, brandstof en moeite, maar het grote belang is van de overheid: de automobilist is een van de belangrijkste financiele  melkkoeien.  De overheid werkt hierin samen met de auto/industrie, en die steunen weer de overheid indirect achter de schermen, om dit systeem zo te houden. Die werkt weer samen met de bankenwereld etc.

Maar de nadelen van het systeem worden steeds groter :  de alsmaar groeiende groep werklozen ( volgens een bijkans geheim rapport van DNB rond de 3 miljoen, dus 5 x zo veel als het officiele aantal ) en armen kan geen kant op. Zelf hun eigen werk scheppen wordt ze onmogelijk gemaakt, en waarom ?

De Economische Vrijheid moet worden hersteld, want voor 1960 en vooral voor WOII was dit heel normaal. Iedere burger vanaf 18 moet weer het Economische Zelfbeschikkingsrecht krijgen. En de Gemeente moet de bevoegdheid worden afgepakt om dat te blokkeren en torpederen.

Daarvoor dient het hele systeemn van Bestemmingsplannen te worden afgeschaft. En te worden vervangen door een, dat het Individuele Economische Zelfbeschikkingsrecht wel in stand houdt. Dat kan, daar zijn in het buitenland, buiten Europa, diverse voorbeelden van te vinden.

De bevoegdheid van de Gemeente om zich nog bureaucratisch-dictatoriaal te bemoeien met bouwen van particulieren woningen wordt afgeschaft. Bouwen en wonen, wordt net als in grote delen van de wereld buiten de Europese Unie, weer een  privé-zaak van de burger, waar de overheid zich niet meer mee mag bemoeien.   Je eigen huis is weer  van de burger, niet van de overheid.

Elk gebouw krijgt weer een multifunctionele bestemming. In elk gebouw mag weer worden gewoond. Ook in stacaravans, containers, garages en permanente tenten. Elke adres wordt weer automatisch een legaal adres. De scheiding tussen wonen en recreatie wordt opgeheven. De huidige recreatiewoningen  worden weer gewone woningen. Met legaal eerste adres.

Gelijke rechten, die vroeger bestonden, maar door het huidige Verdeel en Heers-systeem zijn

kapot gemaakt, worden weer hersteld. Het eerst op dit gebied.

Iedere volwassen burger krijgt weer het Recht en de Bevoegdheid om een Economische activiteit op te starten vanuit de eigen woning. Zonder Vergunning vooraf. Het hele Vergunningensysteem wordt ontmanteld.  

De Vrije Markt, die er nu alleen is op Koningsdag, wordt weer 265 dagen per jaar mogelijk, net als dat voor 1960 het geval was.

De Gemeenten verliezen hun recht om bedrijfje, onderneming en grondhandelaar en projectontwikkelaar  te spelen. Ze moeten weer terug naar hun eigenlijke plaats, die van Bestuursorgaan.  De huidige situatie, dat ambtenaren en aannemersbedrijven de maatschappij inrichten, met volledig passeren van de burgers, dient te worden teruggedraaid . De burgers dienen weer de bevoegdheid te krijgen de maatschappij in te richten, net als voor globaal 1960.

Dat kan, maar daarvoor dient het huidige denkmodel, dat uitgaat van de  socialistische overheid, te worden losgelaten. Dat is niet eenvoudig, want de hele huidige generatie zit zonder het te beseffen in dat model.

 

 

 

 

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers